Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tedeschi na čelu tehničke Vlade Hrvatske?

    Ime Emila Tedeschija kao šefa tehničke vlade, koja bi egzistirala dok se ne raspišu novi parlamentarni izbori u Hrvatskoj, proteklih dana više se puta provuklo kroz tamošnje medije.

    Međutim, Tedeschi, većinski vlasnik i predsednik Uprave Atlantic grupe, ne razmišlja niti ima interesa za preuzimanje funkcije premijera potencijalne tehničke vlade koju priželjkuju neki tokom političkih pregovora.

    'Nemamo želju da posebno komentarišemo ovu izjavu. To nije tema o kojoj se razgovara, razmišlja, niti Emil Tedeschi ima takvih aspiracija', rečeno je hrvatskim medijima iz Atlantic grupe.

    Spekulacije o postavljanju tehničke vlade najpre je komentarisao bivši premijer HDZ-a Nikica Valentić, rekavši da mandatar tehničke vlade može biti bilo ko, pa i preduzetnik Emil Tedeschi.

    Bivši SDP-ov ministar obrazovanja Željko Jovanović na Facebooku je napisao: „Vreme je za novu generaciju dokazanih, uspešnih, sposobnih i zaista nestranačkih ljudi poput Tedeschija.“

    Emil Tedeschi blizak je prijatelj premijera Milanovića i često su viđeni zajedno na raznim zabavama. S druge strane, Tedeschi je uvek u javnim istupima napominjao da nije blizak nijednoj političkoj struji te da nijedan značajniji posao ili privatizaciju nije nikad obavio s državom.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE