Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NIS ugostio učenike aleksinačke gimnazije na Festivalu nauke

    Više od 40 učenika gimnazije iz Aleksinca posetilo je danas interaktivnu i edukativnu postavku „Zemni ili prirodni gas“ sa kojom se kompanija NIS predstavlja u okviru Devetog festivala nauke. Među njima su bili i polaznici rusko-srpskog dvojezičnog odeljenja, čije je otvaranje podržala kompanija NIS u okviru projekta „Energija znanja“.

    Mladim aleksinačkim gimnazijalcima prezentovane su zanimljivosti o prirodnom gasu, njegovom nastanku i primeni, kao i značaju, načinu eksploatacije i transportu ovo prirodnog energenta. Učenici nisu mogli da sakriju svoje oduševljenje eksperimentalnim delom postavke u okviru koje su imali mogućnost da se fotografišu uz „plamen“, koji nastaje paljenjem pene od metana, kao i da se oprobaju u sklapanju modela molekula gasova koji čine prirodni gas.

    Gimnazija u Aleksincu predstavlja dobar primer saradnje NIS-a sa obrazovnim institucijama, a osim odeljenja za dvojezičnu nastavu, NIS je pomogao i adaptaciju i opremanje informatičkog kabineta u ovoj obrazovnoj ustanovi.
    NIS je treću godinu zaredom generalni sponzor Festivala nauke, najveće naučne manifestacije u regionu, koji je ove godine, u cilju promocije značaja nauke i naučnih dostignuća, okupio više od 600 naučnika i naučnih demonstratora iz celog sveta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE