Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tanjug radi u `međuprostoru` sa pola snage

    Ugašeni Tanjug i dalje emituje vesti, polovina zaposlenih još čeka da se dogodi čudo i da se pojavi neki novi poslodavac koji će nastaviti posao državne agencije.

    Zaradu bi trebalo da prime oni koji su potpisali ugovore o delu, do formalnog brisanja Tanjuga iz Agencije za privredne registre. Reč je o polovini od ukupno 180 zaposlenih, pišu Novosti.

    Od ostalih, kojima se uprava "zahvalila" na angažmanu, neki i dalje uzaludno dolaze na posao, u nadi da će ipak biti formirana nova agencija, iako nisu dobili platu za novembar. Desetine su već digle ruke.

    Tanjug od 31. oktobra nema zakonski osnov za postojanje, a Vlada Srbije je potom i formalno objavila odluku o gašenju u "Službenom glasniku" 5. novembra.

    U odluci o gašenju navedeno je da pravo korišćenja stvari u javnoj svojini, novac i druga imovinska prava preuzima Republička direkcija za imovinu. Arhivsku građu Tanjuga preuzima Arhiv Jugoslavije. Tada je zaposlenima rečeno neformalno da će se raditi još do kraja novembra.

    Iako je i taj rok istekao, Tanjug se i dalje vodi u registrima privrednih društava i medija Agencije za privredne registre. Proces gašenja je u toku, ali se još ne zna kada će agencija da prestane sa emitovanjem vesti, fotografija i video-snimaka.

    Od premijera Aleksandra Vučića i direktorke ugašene agencije Branke Đukić moglo se čuti početkom novembra da će se "naći neko rešenje za Tanjug", ali još nije jasno o kakvom rešenju je reč i da li je ono zaista u planu.

    Vlada Srbije je iz budžetskih rezervi izdvojila pre dva dana 20,7 miliona dinara za otpremnine svim zaposlenima. Svi će, prema godinama radnog staža, dobiti otpremnine, i moći će da se prijave na evidenciju Nacionalne službe zapošljavanja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE