Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Stranci će teže `skrivati` novac u Švajcarskoj

    Stranci koji imaju račune u švajcarskim bankama ubuduće će imati više problema u skrivanju novca, nakon što je gornji dom švajcarskog parlamenta odobrio automatsku razmenu bankovnih podataka s drugim zemljama.

    Nova odredba, koju je već odobrio donji dom parlamenta, Švajcarsku je dovela na nivo standarda Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) i najbogatijih zemalja sveta iz grupe G20.

    Švajcarska je dosad davala informacije o mogućim utajivačima poreza samo na izričit zahtev drugih zemalja, a ubuduće će takve informacije davati svim zemljama sa kojima ima odgovarajuće bilateralne sporazume.

    Dosad ih je sklopila s Evropskom unijom i Australijom, ali onaj s EU potpisan je u maju i na snagu će stupiti tek 2018. godine.

    "To je još jedan udarac utajivačima poreza i još jedan veliki korak prema pravednijem oporezivanju u Evropi", rekao je tada poverenik EU za privredu i finansije Pierre Moskovici.

    Podaci o klijentima koji će se razmenjivati sa zemljama članicama EU uključuju imena i prezimena, datume rođenja, adrese, poreske identifikacione brojeve, stanje računa i transakcije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE