Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Državi 126 miliona evra od operatera

    Prihod od prodaje slobodnih radio frekvencija, za koje su tri mobilna operatera platila ukupno 105 miliona evra, predstavlja veliku dobit za budžet, kaže ministar telekomunikacija Rasim Ljajić.

    "Ako se ima u vidu da smo početkom godine opereterima mobilne telefonije prodali deo spektra na 1.800 megaherca i da smo dobili 21 milion evra, to je ukupan prihod od 126 miliona evra u ovog godini i ne treba objašnjavati šta u finansijskom smislu znače ta sredstva", rekao je srpski ministar.

    po završetku javnog nadmetanja u Beogradu na kojem su tri domać mobilna operatere kupila prava na korišćenje po dva bloka frekvencija koj će korisiti za unapredjenje četvrte genracije mobilne telefonije (4G).

    Ljajić je istakao da će dodatnim unapređenjem usluge četvrte generacije mobine telefonije građani Srbije dobiti bolji pristup mobilne mreže i brži interenet, naročito u ruralnim područijima zemlje.

    Na javnom nadmetanju Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (Ratel) tri domaća mobilna operatera, Telekom Srbije, Telenor i Vip Mobile kupili su na korišćenje po dva bloka koji su ooslobođeni nakon prelaska na digitalno eitovanje televizijskog signala.

    U prvom krugu nadmetanja za dodelu prva dva bloka frekvencija kompanija Telekom Srbija je proglašena pobednikom, nakon što je dala najvišu ponudu od 35.051.000 evra. Pobednik drugog kruga nadmetanja je Telenor koji je za druga dva bloka proglašena pobednikom zahvaljujući ponudi od 35.002.111, dok su kompaniji Vip dodeljena poslednja dva bloka frekvencija za 35.000.000 evra. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE