Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Da li vaš partner ima problema sa trošenjem novca?

    Ukoliko volite svog životnog partnera, a ujedno mrzite način na koji troši novac vreme je da pročitate ove korisne savete da to rešite.

    Stručnjači navode da ukoliko ponašanje vašeg partnera stalno ugrožava vaš budžet pre stečaja, razvoda i hipoteke, postoje određeni koraci koje možete preuzeti. Ne dozvolite da olako ostanete bez životnog saputnika zbog novca, navodi US News.

    Promenite onoga ko plaća račune

    Postoji mnogo načina da neko upropasti budžet domaćinstva. Ukoliko vaš supružnik ima probleme sa vođenjem zajedničke kase uzmite stvar u svoje ruke. Ukoliko je supružnik sklon da šopinguje i troši novac na razne strane bilo bi dobro da mu date da sam plaća račune akko bi imao uvid u to koliko je novca potrebno za domaćinstvo.

    Možda vam se to čini kao suluda ideja, staviti nekoga neodgovornog na takvu poziciju ali to je najsigurniji način da neko počne da razmišlja iz ugla porodičnog budžeta. Kada budu imali odgovornost svakako da neće želeti da stave porodicu u neprijatnu situaciju.

    Možda ste previše strogi

    Budite sigurni da niste previše opterećeni novcem, poslom i finansijama. Možda vaš partner na ovaj način traži slobodu za sebe ili pokušava da privuče pažnju jer je ima isuviše malo. Trošenje novca može biti hobi iz dosade nekoga ko retko viđa partnera.

    Proverite da li ste dovoljno iskomunicirali sa svojim bračnim partnerom i da li je on svestan da je budžet tanak. Brak je zajednica dvoje ljudi. Tako da zajednički treba da učestvuju u tome. Obično muški član vodi brigu o finansijama, a ženski o drugim potrepštinama domaćinstva. Mada to ne mora biti i vaš slučaj.

    Nazovite to pravim imenom

    Možda vaš partner ima zaista ozbiljan problem sa novcem. U tom slučaju promena je veoma bitna i neminovna i svi parovi prolaze vremenom kroz slične faze promena. Pokušajte da odvajate suprugu novac u jednu kovertu i dajete mu ga svakog meseca. Neka to bude sav novac za tih 30 dana. Ova mini terapija može biti veoma delotvorna. Partner će početi da planira i štedi.

    Ovakvi problemi se porede sa problemom kockanja i slično. Tada je podrška najbližih od velikog značaja i oni moraju preuzeti stvari u svoje ruke.

    Komunicirajte

    Ako ste prepoznali svoju situaciju do sada u ovom tekstu vreme je da otvoreno popričate sa svojim partnerom. Stavite sve karte na sto i nazovite to problemom. Finansijske zloupotrebe u kućnom budžetu nisu najgora stvar koju neko može da uradi stoga to treba da rešite kao zrele osobe.

    Novac ne sme biti ispred vaših osećanja. Pružite podršku i kroz priču pokažite partneru da ste uz njega ali da se stvari moraju promeniti

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE