Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Koncert jedine Regionalne Dečje filharmonije

    U organizaciji Fondacije „Deca Deci”, a pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda, Regionalna Dečja filharmonija će  beogradskom gala premijerom u Kolarčevoj zadužbini – Kolarac,  09. decembra u 20h proslaviti svoje postojanje.

      

    Novogodišnji praznik klasične muzike, cveća i elegancije u atmosferi Bečke, Berlinske i Njujorške filharmonije u Beograd donose  najveći muzički talenti iz Zagreba, Ljubljane, Skoplja i Beograda.

    Oko 60 malih muzičara prve Regionalne dečje filharmonije na svetu, prvi put zajedno, na sceni Narodnog pozorišta izvodiće najlepša dela Štrausa, Vivaldija, Čajkovskog. Nastupaće pod palicom gostujuće dirigentice iz Slovenije, prestižnog muzičkog pedagoga i mentora, Žive Ploj Peršuh. Specijalan gost koncerta biće svetski renomirani trombonista Branimir Slokar.

    Posle gala koncerta koncerta  gosti će imati priliku da u uživaju u svečanoj večeri i revijalnom delu nastupa prve generacije pijanista Dečije filharmonije u foajeu hotela Square 9, Studentski Trg.

    Tradicionalnim novogodišnjim koncertima Dečije filharmonije je i do sada uz značajan doprinos prisustvovao diplomatski kor mnogobrojnih država iz čega se  razvila divna saradnja pre svega sa predstavnicima japanske i američke ambasade. Za ovogodišnji jubilej je takođe najavljeno prisustvo mnogih uglednih zvanica iz svih oblasti javnog, pre svega kulturno-umetničkog, ali i naučnog, sporstkog i privrednog miljea.

    Želja nam je da novogodišnji koncert Dečije filharmonije postane tradicionalni povod okupljanja najeminentnijih  ljudi iz regiona, jer Beograd kao kosmopolitski grad i grad  izuzetnog kulturnog nasleđa i umetničkog potencijala  ima kapaciteta da inicira kulturnu razmenu i motiviše  građansko  društvo da  aktivnije učestvuje  u kreiranju i afirmaciji vrednosti koje poslednjih godina gube na značaju. Zajedničkim nastojanjima predstavnika kulture i privrede moguća je  pozitivna transformacija regiona kao i stvaranje tržista umetnosti, bez koga je na kraju krajeva nemoguć opstanak kulturnih institucija i dalje stavaranje samoodrzivih umetničkih projekata i razvijenog društva. – saopštila je povodom koncerta gospođa Žaklina Nikolić Kušić, Osnivač i predsednica Upravnog odbora Fondacije “Deca deci” i Dečija filharmonija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE