Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Devojci ugašen Facebook profil jer se zove ISIS

    Postoji reč koja je ovih dana prilično nepoželjna, a to je Isis. Iako je to njeno pravo ime, Facebook je jednoj devojci deaktivirao profil. 

    Facebook misli da sam terorista. Izgleda da to što sam im poslala fotokopiju svog pasoša nije bilo dovoljno da mi opet aktiviraju nalog”, napisala je ova inženjerka iz San Franciska na Twitteru u ponedeljak, a prenosi Index.hr.

    Naslutila je da je jedini razlog blokade profila njeno ime, koje je isto kao ime zloglasne Islamske države, poznate i kao ISIS, ISIL i Daesh.

    Isis Anchalee nije želela da odustane tek tako, pa kad Facebook nije reagovao nakon što su primili fotokopiju njenog pasoša, nastavila je da im šalje poruke i dalje. Na kraju su shvatili da govori istinu pa joj je profil u međuvremenu ponovno aktiviran, piše Telegraph.

    Facebook već neko vreme ima pravilo po kom se možete prijaviti samo pod pravim imenom, što je izazvalo brojne rasprave. Kad u Facebooku posumnjaju da neki profil ne nosi ime stvarne osobe, blokiraju ga i zatraže neki od ličnih dokumenata koji potvrđuje da je to pravo ime osobe koja profil koristi.

    U nekim slučajevima suspendovani su i oni koji su na Facebooku koristili svoje pravo ime ali je administratoru ono bilo sumnjivo. Onima koji ne dokažu da im je to pravo ime Facebook je trajno blokirao profile. Ta društvena mreža nedavno je obećala da će ublažiti pravilo o korišćenju pravog imena, najavivši dodatne opcije koje će poboljšati verifikaciju imena.

    Zaposleni u Facebooku Omid Farivar na Twitteru je odgovorio Isis i izvinio joj se zbog svega, istaknuvši da će Facebook ispraviti svoju grešku

    Foto: Twitter/Printscreen

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE