Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nestaje EPS Snabdevanje

    Preduzeće EPS Snadbevanje biće pripojeno matičnom preduzeću Elektroprivreda Srbije koje će od 1. januara 2016. funkcionisati kroz dva pravna subjekta, kao JP EPS i EPS Distribucija, izjavio je direktor EPS Snabdevanja Dragan Jeremić.

    On je na konferenciji o regionalnom tržištu električne energije, koju je organizovao internet časopis Balkan magazin, kazao da se time nastavlja reorganizacija EPS, kako bi se još snizila proizvodna cena struje i kako bi to preduzeće bilo još konkurentnije na tržištu.

    Prema Jeremićevim rečima, od otvaranja tržišta električne energije u 2014. godini najveću korist imali su kupci struje na visokom i srednjem nivou i oni će u 2016. godini imati od sedam do 10 odsto nižu cenu struje, odnosno za 5,5 do šest evra manje će plaćati po megavat-satu nego 2014.

    "EPS je dobitnik jer je otvaranjem tržišta pokrenuo i započeo reorganizaciju i racionalizaciju. Dobitnik je i država jer su svi shvatili da struja mora da se plaća", kazao je on.

    Jeremić je naveo i da to preduzeće beleži dobre rezultate u naplati, precizirajući da je taj procenat u ovoj godini 96,13 odsto. On je kazao i da EPS Snadbevanje u ovoj godini ima naplatu 10,2 milijarde dinara veću od planirane, kao i da potraživanja EPS Snadbevanja trenutno iznose 33 milijarde dinara.

    Državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Mirjana Filipović kazala je da početak rada berze struje Seepex od naredne godine za Srbiju značiti mogućnost liderske pozicije u regionu jer je to mesto spajanja ponude i potražnje.

    Prema njenim rečima očekivanja su da će prve godine od početka rada te berze biti privučene kompanije koje već rade i trguju sa srpskim kompanijama. Korist za Srbiju, kako je naglasila, biće i dobit jer će država naplaćivati i takse, carine i poreze.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE