Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako gradonačelnik zapošljava pomoćnice

    Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović zaposlio tri sugrađanke, starosti od 27 do 30 godina, na mestu svojih pomoćnica koje primaju platu od 74.000 dinara, od kojih je dvema ovo prvo radno mesto u životu, piše Blic.

    Mini Cvetanović i Mariji Jovanović funkcija pomoćnika gradonačelnika prvo je radno mesto u životu, dok je Ana Jovanović bivša novinarka. Zajedničko im je i to što su fakultete završile sa visokom prosečnom ocenom, ali i članstvo u Srpskoj naprednoj stranci, čiji je Cvetanović istaknuti funkcioner.

    Cvetanović ima još dva pomoćnika, penzionera iz drugih partija, ali tri pomoćnice privlače pažnju zbog svojih godina s jedne strane, a s druge zbog odgovornog posla koji im je poveren bez ijednog dana radnog iskustva.

    Počastvovana sam što sam postala deo tima gradonačelnika doktora Cvetanovića, a ujedno imam veliku tremu zbog ogromne odgovornosti. Ovde se veoma mnogo radi, čak i subotom i nedeljom, priča Mina Cvetanović ističući da nije u srodstvu s gradonačelnikom.

    Tri devojke nisu jedine mlade osobe na najodgovornijim funkcijima u kabinetu i na direktorskim mestima. Goran Cvetanović kaže da ovakvim izborom želi da pošalje poruku mladima da ne odlaze iz Leskovca.

    Recept za uspeh je spoj iskustva i pozitivne energije mladih, koji drugačije posmatraju okruženje i nemaju strah da kažu šta misle, a ne ono što ja želim da čujem. Članstvo u SNS nije uslov za posao jer Ana Jovanović nije bila član naše stranke, kao i mnogi mladi direktori i načelnici ili članovi Gradskog veća, tvrdi Cvetanović.

    On je, inače, ove godine iz gradske kase izdvojio oko 100 miliona dinara za zapošljavanje mladih visokoškolaca.

    Da je omiljen među mlađim članovima SNS, Cvetanoviću su dokazali njegove mlađane stranačke kolege početkom godine koje su, prilikom proslave 50. rođendana gradonačelnika Leskovca, nosili majice sa natpisom "Hvala ti što postojiš". Rođendan je proslavljen sa oko 400 zvanica u najvećoj diskoteci na jugu Srbije Safir, i to uz policijsko obezbeđenje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE