G20 o glavnoj pretnji čovečanstvu - terorizmu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  G20 o glavnoj pretnji čovečanstvu – terorizmu

  Teroristički napadi u Parizu, situacija u Siriji i izbeglička kriza, biće glavne teme Samita lidera 20 najrazvijenijih zemalja, koji je počeo u Antaliji.

  Lideri G20 okupili su se u Antaliji na dvodnevnom samitu, na kom će biti 10.000 učesnika, a dešavanja na samitu i njegovim marginama će pratiti 2.469 akreditovanih novinara.

  Na samom početku skupa, generalni sekretar UN Ban ki-Mun je ocenio da je reč o važnom sastanku, ističući da je terorizam pretnja celom čovečanstvu i na to niko ne može biti imun.

  Predsednik SAD Barack Obama je u razogovoru sa turskim kolegom naglasio značaj i napredak u cilju mirnog rešenja situacije u Siriji i eliminacije Islamske države koja je "u stanju da nanese toliko patnje, poput one u Parizu, Ankari, ali i bilo gde u svetu".

  Prema rečima ruskog predsednika Vladimira Putina, koji takođe boravi u Antaliji, uspešna borba protiv terorizma moguća je samo ujedinjenjem napora čitave međunarodne zajednice, nazivajući "terorističke napade u Parizu u petak uveče užasom".

  U više simultanih terorističkih napada u Parizu u petak uveče, stradalo je 129 osoba, a oko 350 je povređeno. Odgovornost za napade je preuzela Islamska država, a u Francuskoj je proglašeno vanredno stanje.

  Na marginama skupa, Barack Obama i Vladimir Putin su razgovarali oko 20 minuta i saglasili su se da političku tranziciju u Siriji treba sprovesti pod okriljem UN, ali se još razilaze u tome kakvu taktiku bi trebalo primeniti da pobede terorističku Islamsku državu.

  Foto: twitter-printscreen

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE