Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Živi lanac` opkolio Milove institucije

    Opozicioni Demokratski front održao proteste u Podgorici protiv aktuelnih vlasti, koji su protekli bez incidenata, a skup na Trgu Republike obeležio performans u kom su demonstranti "živim lancem" opkolili crnogorske institucije.

    Lideri DF su poručili da su spremni na dijalog, ali samo oko prelazne vlade, prenela je RTCG. Oni su ponovili, na kraju protesta, da traze formiranje prelazne vlade, koja bi pripremila postene izbore.

    Na Trgu se, prema procenama policije i Građanske alijanse, okupilo između 1.500 do 2.000 građana, a skup je počeo minutom ćutanja, za žrtve terorističkog napada u Parizu.

    Nakon sto su završili sa govorima, lideri DF su poveli okupljene da formiraju "živi lanac" oko crnogorskih institucija.
    Jedan od lidera DF Andrija Mandić poručio je da "vlast nije vezana Ustavom i zato će večeras biti vezana živim lancem".

    On je najavio sledeći protest za 28. novembar u Nikšiću.

    Funkcioner DF Branko Radulović je je okupljenima poručio da DF neće odustajati do ostvarenja cilja. "Mi nismo horda i rušitelji, nego najveća gospoda Crne Gore. Umesto lažnih institucija napravićemo prave institucije", kazao je Radulović.

    Kako je javila RTCG na podgoričkom Trgu se okupilo mnogo manje građana nego na protestu 24. oktobra. U centru grada su bile prisutne jake policijske snage, ali u manjem obimu nego na prethodnom protestu. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE