Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    IKEA otvaranje: Jedna priča iz Vlade, a druga iz švedske kompanije

    Robna kuća Ikea neće biti otvorena u Beogradu pre 2017. godine. Srbija i Ikea izgleda imaju "različite računice".

    Iako se na terenu u blizini sadašnje rampe Bubanj potok obavljaju određeni pripremni radovi, a državna sekretarka u Ministarstvu trgovine i turizma Vesna Kovač najavljuje skorašnje postavljanje kamena temeljca, u švedskoj kompaniji izgleda imaju "neku drugu računicu", pišu Večernje novosti.

    U intervjuu koji je objavio hrvatski "Jutarnji list", na pitanje kada će biti otvorene robne kuće u Beogradu i Ljubljani, prvi čovek "Ikee" za područje Hrvatske, Slovenije, Srbije i Rumunije Stephan Vanoverbeke je odgovorio:

    “Uz te dve, planiramo otvaranje i druge robne kuće u Bukureštu. Sve one će biti otvorene u roku od četiri godine. Otprilike 15 meseci ili godinu dana pre otvaranja možemo utvrditi preciznije tačan datum”, rekao je Venoverbeke.

    Mihajlović: Mi nećemo kasniti, za njih ne znamo

    Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja u infrastrukture Zorana Mihajlović uverena je da će gradnja robne kuće Ikea biti završena kako je i planirano, kaže da naša strana sigurno neće kasniti, ali dodaje da ne zna kada će biti postavljen kamen temeljac.

    ''Zaista ne znam, nisam informisana kada će biti kamen temeljac. To je pitanje za njih", rekla je Mihajlović novinarima odgovarajući na pitanje šta se dešava sa dozvolom za gradnju robne kuće Ikea i da li se ovih dana postavlja kamen temeljac.

    Izdata je građevinska dozvola, a raspisan je i javni poziv za izmeštanje Bubanj potoka, navela je Mihajlović.

    Ona je ponovila da sve mora da se radi po zakonu, da insistira da sve bude pregledno, te da veruje da naša strana neće kasniti, s obzirom da je odlučeno da se poštuju upravo rokovi koje je odredila Ikea, u kom bi slučaju robna kuća trebalo da bude završena u jesen 2016. godine.

    ''Verujem da mi taj rok nećemo probiti. Što se naše strane tiče neće se zakasniti'', potvrdila je Mihajlović, navodeći da postoji poseban tim u vladi koji se sastaje svakih 15 dana povodom važnih projekata, pa i ovog, te da je i to garancija da neće biti kašnjenja.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE