STA: Slovenci i Ameri predali ponudu za Telekom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  STA: Slovenci i Ameri predali ponudu za Telekom

  Vodeći slovenački telekomunikacioni provajder, Telekom Slovenije, podneo je zajedničku obavezujuću ponudu sa američkim fondom Apolo za kupovinu Telekoma Srbija.

  Takvu odluku je juče doneo Nadzorni odbor Telekoma Slovenije, a "zeleno svetlo" za dostavljanje ponude dao je takođe i Nadzorni odbor Slovenačkog Suverenog Holdinga (SSH), saznaje agencija STA iz nezvaničnih, ali dobro obaveštenih izvora.

  Agencija za privatizaciju objavila je 3. jula poziv za prikupljanje neobavezujucih ponuda za ucešće u prodaji kapitala Telekom Srbija i ponude bi trebalo da budu objavljene 16. novembra, navodi slovenačka novinska agencija.

  Za kupovinu ove srpske kompanije zainteresovan je i Telekom Kine, čiji su se rukovodeći ljudi tim povodom prošle nedelje sastali sa nadležnim predstavnicima Vlade Srbije u Beogradu.

  Reprezentativni sindikati tog državnog preduzeća u privatizaciji se protive prodaji kompanije, a premijer Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da Telekom neće biti prodat ako se ne dobije dobra cena za tu firmu.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE