Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prva godina ICT Huba u Srbiji

    Biznis inkubator za tehnološko preduzetništvo ICT Hub, nakon tačno godinu dana rada, ugostio je više od 1.000 mladih. Oni su tokom protekle godine razvijali svoje IT ideje i edukovali se prisustvujući brojnim radionicama i predavanjima domaćih i svetskih stručnjaka.

    ICT Hub, koji se nalazi u Naučno tehnološkom parku Zvezdara, osnovan je početkom novembra 2014. godine u Beogradu. Do sada je više od 50 njegovih stanara zabeležilo zapažene poslovne rezultate i povezalo se sa profitnim i neprofitnim sektorom ili dobilo pristup svetskim investicionim fondovima.

    Trenutno u ICT Hubu radi i stvara više od 40 tehnoloških preduzetnika, honoraraca i programera, a mreža neprestano raste. Početkom novembra završen je i konkurs za prijem druge generacije stanara, za koji je zabeleženo veliko interesovanje.

    ICT Hub, pored kompletne tehničke podrške, stimulativnog poslovnog okruženja i povoljnih uslova za realizaciju preduzetničkih IT ideja, svojim stanarima omogućava rad sa velikim brojem domaćih i stranih mentora. Više od 30 mentora, od kojih je svako ekspert u različitoj oblasti kao što su marketing, finansije ili pravo, kontinuriano radi sa timovima i prenosi im znanje neohodno za dalji razvoj njihovih ideja.

    “Posebno smo ponosni na rad sa eminentnim svetskim i domaćim mentorima iz oblasti IT preduzetništva, poput Pitera Korbeta iz iStrategyLabs i nekadašnjeg savetnika Stv Džobsa, Džonatana Hiršona, koji su posetili Srbiju i preneli svoja bogata iskustva našoj IT sceni. Jednim od svojih najvećih uspeha smatramo i dolazak američkog investicionog fonda 500 Startups, zahvaljujući kojem je jedan od startapa iz Srbije dobio priliku da svoju ideju razvije u San Francisku. Želja nam je da u budućnosti omogućimo i talentima van Beograda da iskuse sve prednosti boravka u ICT Hubu”, kazao je projektni direktor ICT Hub-a Kosta Andrić.

    Uz finansijsku pomoć Ministarstva omladine i sporta Srbije, ICT Hub je takođe pokrenuo i realizovao projekat “Nova tehnološka preduzeća”, namenjen studentima, čiji je cilj podsticanje mladih na preduzetništvo i samozapošljavanje.

    ICT Hub je ostvario i uspešnu saradnju sa više od 10 međunarodnih organizacija i kompanija, među kojima su Unity, Cisco, Microsoft i BizSpark network.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE