Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Samsung otpušta i menadžere

    Tokom septembra su se pojavile glasine da će Samsung krenuti s talasom otpuštanja svojih radnika, ali najnovije informacije govore da će južnokorejski gigant krenuti s postupkom otpuštanja menadžera.

    Nove informacije koje prenosi južnokorejski dnevni list Korea Times govore da će Samsung krenuti s postupkom otpuštanja menadžera i rukovodilaca radi daljeg smanjenja troškova.

    Glavni zadatak kompanije trenutno je smanjenje troškova, što uključuje i podsticanje prosečnih radnika s osrednjim ocenama za pokazane sposobnosti na radnom mestu, da napuste firmu uz izdašne otpremnine.

    Uz sve navedeno postoji i plan smanjenja broja radnika u Samsungovim fabrikama širom sveta, a jedan od neimenovanih izvora u članku Korea Timesa navodi kako je Samsungov Sektor za ljudske resurse održao sastanke sa zaposlenima s ciljem njihovog odlaska u "dobrovoljnu prevremenu penziju".

    Prvi na meti otpuštanja navodno će biti osrednji radnici i menadžeri stariji od 50 godina koje su zaobišla sva unapređenja.

    Ukupno bi trebalo biti otpušteno oko 30 odsto Samsungove radne snage u finansijskom i marketinškom sektoru kao i u sektoru ljudskih resursa. Samsung je odbio da komentariše na ove navode Korea Timesa.

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE