Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dogovoren veliki posao sa Rusima

    Premijer Aleksandar Vučić, posle sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, najavio da će se remont ruskih helikoptera, koji će biti prebačeni iz Poljske i Češke, obavljati u našoj zemlji.

    "Mi ćemo tražiti još ekserata i verovatno zaposliti veliki broj ljudi u našoj zemlji koji će da rade na remontu ruskih helikoptera. To je važna ekonomska vest za našu zemlju", rekao je Vučić novinarima posle sastanka sa Putinom.

    On je rekao da su ti helikopteri uglavnom bili smešteni u Poljskoj i Češkoj, a da je planirano da se najveći deo sad premesti u Srbiju. "Eto velikog posla za nas, da li ćemo biti sposobni da taj posao obavimo, ostaje na nama, nadam se da hoćemo", rekao je Vučić.

    On je dodao da će biti fomirane radne grupe koje će se baviti organizacijom tog posla i dodao da će za taj posao biti potrebno da se angažuju mašinski tehničari i inženjeri. Vučić je rekao da je u razgovoru sa Putnom bilo reči i o saradnji u namenskoj industriji.

    Rast razmene, Fiat još "u leru", jeftiniji gas za Azotaru…

    Ruski predsednik je pozitivno ocenio dinamiku isporuke poljoprivrednih proizvoda iz Srbije u Rusiju i ukazao da robna razmena između dve zemlje, uprkos problemima u svetskoj i ruskoj ekonomiji, nastavlja da raste. "Isporuke srpskih poljoprivrednih proizvoda povećale su se za 40 odsto. To je dobar pokazatelj", rekao je Putin.

    Vučić je preneo i da mu je Putin rekao da očekuje da će problem izvoza Fiatovih vozila u zemlje Evroazijske unije biti otklonjen. 

    "Ukazao sam na to da smo dobili informaciju da je to za Kazahstan problem, pretpostavljam zbog vozila koja oni proizvode. Predsednik Putin je rekao da će s njima razgovarati i da misli da će taj problem biti otklonjen", rekao je Vučić.

    Premijer Vučić je izjavio je da je sa ruskim partnerima dogovorena niža cena gasa za Azotaru u Pančevu i Metanolsko-sirćetni kombinat (MSK) u Kikindi.

    Susretom premijera sa Putinom srpska delegacija je završila trodnevni boravak u Rusiji.

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE