Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jugobanka od Zagrebačke banke traži nekretnine ili novac

    Jugobanka u stečaju iz Beograda sudskim putem od Zagrebačke banke traži da joj vrati u vlasništvo više nekretnina u Hrvatskoj ili da ih novčano nadoknadi.

    Kako piše Slobodna Dalmacija, Jugobanka u Stečaju od zagrebačke banke traži da joj vrati poslovni prostor u Robnoj kući "Dobri" u Gundulićevoj ulici od 4.581 kvadratnih metara, nekadašnju poslovnicu na Poljičkoj cesti 14 površine 125 kvadrata i lokal od 253 kvadratnih metara u Papandopulovoj ulici na Trsteniku.

    Tu, kako piše list, nije kraj potraživanjima posrnule beogradske finansijske ustanove, jer od Zagrebačke banke traži poslovnicu na Rivi i nekretninu na Putu Supavla 1, ali i prostore širom Dalmacije, konkretno u Trogiru, Imotskom, Zadru, Šibeniku, Kninu i Benkovcu.

    Ako ne bude moguć zahtev za vraćanjem imovine koju smatraju oduzetom, stečajna uprava Jugobanke traži da joj Zagrebačka banka isplati odštetu od oko 11 miliona evra, koliko iznosi tržišna vrednost spomenutih nekretnina, jer ih je, kako navodi tužilac iz Srbije, domaća banka neovlašćeno stekla.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE