Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zastava oružje konačno u plusu

    U prvih devet meseci ove godine fabrika Zastava oružje ostvarila je dobit od 270 miliona dinara, a u razvoj kapaciteta uložila je iz sopstvenih sredstava više od milion evra, izjavio je direktor fabrike Milojko Brzaković.

    On je novinarima kazao da je fabrika posle dugo godina ostvarila pozitivne rezultate i da su zaključeni ugovori za upošljavanje punih kapaciteta i u 2016, a delom i u 2017. godini. Kaže da se vrednost ugovorenih poslova kreće od 45 do 50 miliona dolara godišnje.

    Prema njegovim rečima, fabrika će angažovati sve svoje snage i kvalitet, ali za realizaciju ugovorenih poslova su potrebne investicije i podrška države, kao i zapošljavanje mladih stručnih kadrova za šta postoji saglasnost resornog ministarstva.

    Direktor fabrike oružja u Kragujevcu je istakao i da su kapaciteti fabrike angažovani maksimalno i ocenio da je potražnja za proizvodima namenske na svetskom tržištu tolika da je fabrika mogla, da je imala, da uposli još jedan svoj puni kapacitet.

    Na pitanje novinara da li ima konkretnih dogovora o saradnji s italijanskom Beretom, Brzaković je naveo da, prema njegovom saznanju, ima interesovanja, ali da pregovori još nisu počeli.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE