Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Overeno` partnerstvo sa ruskom železnicom

    Srpska i ruska železnička kompanija, Infrastruktura železnice Srbije i RŽD International, potpisale su u Moskvi Memorandum o strateškom partnerstvu.

    Taj dokument, koji je potpisan u okviru posete srpske državne delegacije Rusiji, definiše način mogućeg daljeg učešća ruske kompanije u projektima vezanim za železnički saobraćaj i infrastrukturu na teritoriji Srbije.

    Kako se navodi u saopštenju RŽD, tu se ima se u vidu saradnja prilikom osnivanja dispečerskog centra za daljinsko upravljanje železničkim saobraćajem u Beogradu, dalji razvoj srpske škole za saobraćajno projektovanje i izgradnju, eventualno angažovanje RŽD u radovima na održavanju železničke infrastrukture Srbije, kao i pružanje pomoći prilikom obuke srpskih stručnjaka železničke struke u specijalizovanim ruskim visokoobrazovnim ustanovama.

    Podseća se da od marta 2014. RŽD International realizuje ugovor o o izgradnji i rekonstrukciji objekata železničke infrastrukture u Srbiji, koji se finasira iz ruskog državnog kredita.

    Ugovor je zaključen u okviru sporazuma između vlada Rusije i Srbije kojim je srpskoj strani odobren ruski državni izvozni kredit od 800 miliona dolara.

    Delegacije Republike Srbije, koju predvodi predsednik Vlade Aleksandar Vučić započela je 27. oktobra posetu Ruskoj Federaciji. Ruska i srpska strana su održale niz poslovnih sastanaka, u okviru kojih su potpisani sporazumi o saradnji između dveju zemalja.

    Od marta 2014. godine RŽD realizuje Ugovor o izvođenju radova na izgradnji i rekonstrukciji objekata železničke infrastrukture u Srbiji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE