Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prilika za posao i edukaciju za generaciju Y

    Danas počinje 6. regionalni online sajam zapošljavanja i obrazovanja „Virtualni dani karijera i znanja 2015“ koji će trajati  do 28. oktobra na adresi www.dankarijera.com. Za vreme trajanja sajma, posetiocima iz Srbije će se predstaviti više od 20 izlagača i ponuditi oko 150 oglasa, kao i programe za obuku. Ovogodišnji sajam je pre svega namenjen pripadnicima tzv. generacije Y,  a događaj već 6 godina tradicionalno organizuju tri najposećenija portala za zapošljavanje u regionu – iz Srbije sajt Poslovi.infostud.com, u saradnji sa Infostudovim  obrazovnim sajtom NajStudent.com, portal MojPosao.net iz Hrvatske i Posao.ba iz Bosne i Hercegovine. Tokom sajma će biti organizovano i veliko regionalno istraživanje trendova na tržištu rada sa uporednom analizom stanja u sve tri zemlje.

    Više od 100 oglasa za posao za kandidate iz Srbije

    Kao i prethodnih godina svi  zainteresovani sajmu mogu da pristupe u bilo koje vreme iz svojih domova i da pregledaju oglase za posao, obuke i kurseve bitne za razvoj karijere. Osim toga, svakodnevno po utvrđenom rasporedu mogu da razgovaraju sa poslodavcima putem chat servisa i da ih tom prilikom pitaju sve što ih zanima o zaposlenju u njihovim kompanijama. Predstavnici edukativnih ustanova će takođe biti aktivni putem chat – servisa.
    Ove godine su u potrazi za zaposlenima sledeće kompanije: Nestle Adriatic S d.o.o, Lidl Supermarketi, Philip Morris International d.o.o., JT International AD Senta, Telenor d.o.o, Koncern Bambi a.d, Trizma, Cooper Tire & Rubber Company Serbia d.o.o, Lion Group, eFront, Ernst & Young d.o.o, Beograd Societe Generale Banka Srbija a.d, Orion Telekom d.o.o, Nelt Co d.o.o, Naftna industrija Srbije a.d. Novi Sad, UniCredit Bank Srbija a.d.

    Osim ponuda za posao, programe obuka i kurseva će ponuditi: Cotrugli Business School, Kursevi.com, Francuski institut u Srbiji – Campus France Serbie, Ambasada Kanade, Australian Trade Commission i LINK group d.o.o.

    Sa poslodavcima oči u oči

    Tokom sajma posetioci će moći i fizički da pristustvuju panel diskusijama koje će se održati u prostorijama LINK group u Zemunu u subotu 24.10 od 10 h, tokom kojih će poslodavci, predstavnici Ministarstva prosvete i Ministarstva rada, ali i istaknuti autori koji se bave tematikom zapošljavanja i obrazovanja govoriti o specifičnostima prilikom zapošljavanja generacije Y.

    Biće reči o važnosti prilagođavanja svakog CV pojedinačnom konkursu za posao, profilu kandidata koji poslodavci traže, značaju neformalnog obrazovanja za povećanje zapošljivosti, profilima koji su potrebni na tržištu rada, novim modelima zapošljavanja, ali i potrebama generacije Y i njihovim očekivanjima od poslodavaca. Osim u prostorijama LINK group, svi zainteresovani će sajam moći da prate i putem live stream-a.

    Za proteklih 5 godina sajam je zabeležio preko 800 000 poseta, od čega je najveći broj bio iz Srbije. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE