Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Poslodavci, predstavnici Ministarstava i poznati autori o zapošljavanju generacije Y

    U subotu, 24. oktobra, u sklopu  6. Regionalnog online sajma biće održane dve panel diskusije posvećene zapošljavanju „Y generacije“. Kroz ove panele poznati poslodavci, ali i predstavnici Ministarstva za rad, socijalna i boračka pitanja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i autori koji se dugo bave tematikom obrazovanja i zapošljavanja će izneti svoja saznanja i zaključke o specifičnostima prilikom zapošljavanja osoba rođenih 80-ih i 90-ih godina, pripadnika tzv. milenijumske generacije.

    Pored mogućnosti da prisustvuju panel diskusijama u prostorijama LINK group-a, Ulica Cara Dušana 34, u Zemunu, svi zainteresovani za ovu temu, moći će da ih prate i preko live stream-a, samo je potrebno da se registruju na sledećem LINKU

    Kakva su očekivanja poslodavaca od generacije Y

    Na prvoj panel diskusiji, koja će trajati od 10-13h neki od poslodavaca (JTI d.o.o, Telenor d.o.o., Nelt Co d.o.o, Ernst&Young d.o.o. Beograde) koji učestvuju na sajmu „Virtualni dani karijera i znanja 2015“, će govoriti o očekivanjima od generacije Y, procesu selekcije i regrutacije u svojim kompanijama, kao i važnosti prilagođavanja CV-ja svakom pojedinačnom konkursu za posao. Između ostalog pričaće se o privlačenju i zadržavanju talenata u okviru kompanije, potrebi prilagođavanja novim generacijama, jazu između starijih i novijih generacija u okviru kompanija, ali i o značaju neformalnog obrazovanja.

    Učesnici prvog panela su: Ivana Ćurić, Recruitment and selection Specialist, Telenor d.o.o., Marija Ilić, Recruitment and talent specialist, JT International d.o.o, Ivana Kambasković, Recruitment and Selection Supervisor, Nelt Co d.o.o, Sonja Jovanović, Assistant Director, Ernst & Young d.o.o. Beograd.

    Stanje na tržištu rada i nove prilike za generaciju Y

    Druga panel diskusija, na kojoj učestvuju predstvnici Ministarstava, ali i poznati autori koji se bave obrazovanjem i zapošljavanjem, počinje u 13.30. Teme o kojima će biti reči su veza između formalnog i neformalnog obrazovanja, zatim odnos između potreba tržišta rada i stečenog obrazovanja, ali i novi modeli zapošljavanja koji bi mogli da smanje broj nezaposlenih. Poseban akcenat će biti na važnosti sticanja novih veština i znanja sa aspekta povećanja stepena zapošljivosti kandidata koji konkurišu za posao.

    Govoriće se i o očekivanjima koja generacija Y ima od poslodavaca, na koji način traže posao , šta cene kod poslodavaca i kakav set beneficija im je bitan.

    Učesnici druge panel diskusije biće: Jelena Vasić, šef Odseka za mere aktivne politike zapošljavanja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Mirjana Bojanić, savetnik Ministra, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mirjana Gomilanović, vlasnica agencije One2grow, Vladimir Miletić, preduzetnik, autor bloga „Dnevnik jednog direktora“ i knjige „Na putu do vrha“, Dragan Varagić, online strateg i koautor knjige “Kako do posla u 21. veku + 444 saveta za uspešnu karijeru“ .

    Podsetimo, online sajam „Virtualni dani karijera i znanja 2015“ se održava već šestu godinu zaredom na adresi www.dankarijera.com, a organizuju ga najposećeniji portali za zapošljavanje u regionu – iz Srbije Poslovi.infostud.com i Infostudov sajt NajStudent.com, zajedno sa partnerima iz Hrvatske, Moj-posao.net, i Bosne i Hercegovine, Posao.ba.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE