Pajtić u policiji daje iskaz o aferi `vetroparkovi`

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pajtić u policiji daje iskaz o aferi `vetroparkovi`

  Lider DS-a Bojan Pajtić stigao je u policiju gde će dati iskaz u vezi optužbi da je Nikola Petrović tražio dva miliona evra od Lidije Udovički, prenose beogradski mediji.

  On će u svojstvu građanina biti saslušan u policiji po zahtevu tužioca za prikupljanje obaveštenja u predistražnom postupku.

  Zamenik višeg tužioca Pajtiću će postaviti pitanja u vezi navoda da je Petrović, direktor "Elektromreža Srbije" (EMS) i kum premijera Aleksandra Vučića, tražio dva miliona od Lidije Udovički da bi se vetropark američke kompanije "CWS", čiji je predsednik njen suprug, priključio na mrežu EMS-a.

  U javnost su dospeli transkripti navodnog telefonskog razgovora u kojem se Udovički žalila Pajtiću na to, a on je već potvrdio autentičnost razgovora.

  "Sa velikim zadovoljstvom ću se odazvati pozivu za saslušanje, s obzirom na to da sam žrtva prisluškivanja. Izjavu ću, sa sve dokazima o reketiranju strane kompanije, dati nadležnim organima, iako znam da ova vlast neće samu sebe hapsiti zbog reketiranja. Ali promeniće se i ova vlast, kao i svaka. Kad tad će odgovarati", rekao je pre nekoliko dana Pajtić.

  Direktor "EMS-a" Nikola Petrović već je saslušan i on je negirao sve optužbe, dok je pristao i na poligrafsko testiranje i prošao takozvani "detektor laži".

  Kompanija CWS demantovala je sve navode, dok je poziv Lidiji Udovički ostavljen na kućnoj adresi u Beogradu na kojoj nije pronađena, a njen pravni zastupnik nedavno je ponudio da iskaz od nje bude uzet u Španiji, gde takođe ima prebivalište, pošto nema nameru da uskoro dolazi u Srbiju.

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE