Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Spisak delatnosti

    Kruže lažni fiskalni računi: Evo kako da ih prepoznate

    Građani sve više prijavljuju izdavanje lažnih fiskalnih računa, pa u Poreskoj upravi objašnjavaju da se ispravan od neispravnog fiskalnog isečka razlikuje po znaku ocila na donjem delu računa. U Poreskoj upravi za Tanjug kažu da je fiskalni račun najlakše prepoznati po fiskalnom znaku koji se sastoji od četiri ocila razdvojenih krstom i ispisanih u kvadratu, a nalazi se u donjem delu računa.

    Pored toga, kažu u Poreskoj upravi, fiskalni isečak mora da ima jasne podatke o samom trgovcu, uključujući pun naziv obveznika i objekta, kao i adresu objekta.

    Izdavanje predračuna ili međuračuna, koji su veoma slični fiskalnim računima, kako dodaju, nije sporno, ali ukoliko prilikom plaćanja kupac ili gost dobije fiskalni isečak koji, kad plati robu ili uslugu, treba i da uzme i sačuva u krugu od 20 metara po izlasku iz objekta.

    Predračuni, međuračuni ili takozvani blok-računi, najviše su zastupljeni u ugostiteljskim objektima, prenosi RTS.

    Takvo objašnjenje poreznici su ponudili, budući da se pokazalo da građani, dva meseca nakon aktiviranja "poreskog alarma", najčešće prijavljuju neizdavanje fiskalnih računa i izdavanje lažnih računa.

    Na specijalnom portalu Poreske uprave www.poreskialarm.rs građani mogu da prijave uočene poreske nepravilnosti u radu poreskih obveznika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE