Šokirani Vučić se zaisitio prevara i `desetkuje` dnevnice

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šokirani Vučić se zaisitio prevara i `desetkuje` dnevnice

  Dnevnice za putovanje u inostranstvo ubuduće će biti 12 evra, umesto dosadašnjih 65 evra, rekao je premijer Aleksandar Vučić, ističući da je "sit prevara u kojima svi traže način kako da prevare državu".

  Vučić je na predavanju studentima Pravnog fakulteta rekao da je danas prvi put dobio izveštaj koliko se troši na dnevnice i putovanja, kao i na troškove za odvojeni život.

  "Bio sam šokiran. Neki ljudi imaju primanja dva i tri puta veća od osnovne plate zato što uzimaju ogroman novac, a to niko ne primećuje. Zato sam rešio da od sutra dnevnica za putovanje u inostranstvo nije 65 nego 12 evra. Sit sam prevara, svi samo traže način kako da prevare državu", naveo je Vučić.

  Navodeći da će ga mnogi mrzeti zbog smanjenja dnevnica, Vučić je rekao da kao predsednik vlade ima ogromnu platu 111.000 dinara i da ne može da trpi da neko ko ga vozi ili mu donosi hranu prima veću platu zato što je upisao "ne znam koliko" prekovremenog rada i zato što je sa njim išao na putovanja u inostranstvo.

  "Kao kuvar u javnom sektoru ne možeš da imaš veću platu od predsednika vlade", rekao je Vučić i istakao da u privatnom možda to i može.

  Odgovarajući na pitanje studenta kako unaprediti privatni sektor i obezbediti da zaposleni redovno primaju plate, Vučić kaže da se zalaže za jačanje privatnog sektora jer "sve nas izdržavaju privatnici".

  "Želimo da privatni sektor bude mnogo jači", rekao je Vučić i istakao da sigurnost bude u privatnom, a ne u državnom sektoru.

  Foto: Beta-AP

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE