Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Investicija od 40 miliona evra za pokretanje tehnološkog biznisa

    Tehnološki startupi biće potpomognuti sa preko 25 miliona evra (maksimalni iznos fonda biće 40 miliona evra) i to u Srbiji i u zemljama u regionu, kroz kancelarije u Beogradu, Zagrebu i Skoplju.

    Enterprise Innovation Fund (ENIF), pod brendom SouthCentral Ventures, fond je o kojem se govori već više od godinu dana, a većinski je finansiran iz Western Balkans inicijative Evropske unije. Glavna kancelarija fonda biće u Beogradu.

    Investicije će se usredsrediti na web, mobile, IoT i agrotehnološke projekte, pri čemu se planiraju investicije od 500 hiljada do dva miliona evra po projektu, potvrdio je za Netokraciju Jure Mikuž, izvršni partner.

    Za projekte koji još nisu zreli za veću investiciju, SouthCentral Ventures je osigurao kapital za seed investicije u iznosu od ukupno od 1,5 miliona evra. Navedeni ukupni iznos će se ulagati u projekte u ranijim fazama u iznosima od po 100 hiljada evra, a namenjen je projektima u kojima će Mikuž i njegov tim videti veliki potencijal, ali koji još nisu u fazi za veću investiciju, prenosi Netokracija. Mikuž je naglasio kako im je i dalje strategija da ulažu prvenstveno u tim, a ne proizvod.

    Savetuje se nalaženje preporuke unutar kruga kontakata partnera u fondu, koji mogu na neki način da garantuju da projekat ima nekog smisla, ali i pokazuju da preduzetnik može da se snađe i da dođe do kontakta. Takođe, spremite se na kratku prezentaciju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE