Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ruše se klubovi u jednom od najboljih kvartova u Evropi

    Organizacija Mikser Haus osudila je danas rušenje kluba Dvorištance u Savamali, u čijem kompleksu se nalazi i studio muzičara Vasila Hadžimanova.

    U otvorenom pismu gradonačelniku Beograda Siniši Malom se navodi da je nedopustivo da se zakoni sprovode selektivno i da se Dvorištance ruši kao nelegalni objekat.

    >>>>  Savamala među 12 najboljih kvartova u Evropi

    "U zemlji sa milion i po nelegalnih objekata, u zemlji u kojoj i sinovi predsednika države su vlasnici nelegalnih objekata uz Savu, u zemlji u kojoj je moguće izgraditi igralište za decu pored Savanove na metar od pruge kojom prolaze teretni vozovi sa zapaljivim materijama, Vaša akcija neminovno afirmiše princip selektivne pravde", navodi se u pismu objavljenom na njihovoj Facebook stranici pod nazivom "Rekvijem za Dvorištance".

    Mikser Haus kao poražavajuće je ocenio i "odsustvo sluha gradonačelnika" za specifičnosti Savamale kao kulturno-turističke destinacije na mapi Evrope i podsetio da su četiri svetka medija Savamalu proglasila za jednu od najboljih evropskih destinacija.

    Gradska inspekcija, u pratnji policije, počela je juče da ruši klub Dvorištance i susedne zgrade u kojoj se nalazi studio Vasila Hadžimanova. Po pisanju medija, rušenje je počelo iako još nije doneto rešenje po žalbi vlasnika Dvorištanceta. Kako se navodi, grad je klubu dao mesec dana za iseljenje, ali je rušenje počelo već nedelju dana nakon tog obaveštenja.

    Klub bi trebalo da bude srušen do petka radi pripreme za zvanično postavljanje kamen-temeljca za "Beograd na vodi" što je najavljeno za nedelju u podne, a za tada su zakazani i protesti građana i stranaka na tom mestu.

    Mali: Dvorištancetu smo ljudski izašli u susret

    Gradonačelnik Mali rekao je Tanjugu da je rešenje o rušenju kluba Dvorištance doneto još u januaru, a zaključak u julu i da su vlasnici, odnosno korisnici tog nelegalnog objekata znali da treba da se isele još u julu mesecu.

    "Bili su u Skupštini grada, molili i tražili da ih ne diramo dokle god se ne završi letnja sezona kako bi mogli da zarade neki novac, opet u nelegalnom objekatu. Mi smo im ljudski izašli u susret. Rekli dobro, neka bude to još mesec – dva dana dok ne prođe letnja sezona, nakon toga mi radimo ono što radimo na području celog Savskog amfiteatra", rekao je gradonačelnik.

    On je istakao da ništa nije urađeno brzinom svetlosti i da se na rušenje "Dvorištanceta" čeka od jula ove godine, jer je gospodin koji koristi taj nelegalni objekat, za kog pretpostavlja da ne plaća ni poreze, pošto ne plaća zakup jer je objekat nelegalan, tražio da zaradi još malo ekstra para za sebe.

    Gradonačelnik je ukazao da je taj nelegalni objekat gde su korisnici u navodnom zakupu, još dat u podzakup što je krivično delo i poručio im da objasne javnosti na koji način su to mislili da urade i koliko dugo je još to trebalo da im prolazi da bi ostvarili svoje privatne interese.

    Foto: Facebook/Dvoristance

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE