Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Aerodrom dobija novi toranj

    Sledeće godine počinje izgradnja novog tornja na Aerodromu Nikola Tesla, visine između 60 i 80 metara, kaže direktor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore Radojica Rovčanin.

    "Obnova kontrolnog tornja u Tivtu počinje za dve nedelje i taj posao je vredan oko četiri miliona evra, a biće završen u roku od devet meseci. U toku su pripreme za postavljanje dva radara na teritoriji Srbije.

    Investicija, koja premašuje pet miliona evra, "pokriće" nebo iznad celog Balkana. Sledeće godine počinje izgradnja novog tornja u Surčinu, a idejni projekat bi trebalo da bude završen do kraja godine. Vrednost se meri sa oko 15 miliona evra.

    Na uglu ispred oblasne kontrole dižemo novi, još jedan simbol Beograda. Toranj će tunelom biti povezan sa oblasnom kontrolom. Biće to velelepno zdanje sa najsavremenijom opremom. Plan je da posao bude završen za godinu dana."

    Ovo su, kako za Novosti kaže direktor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore, najvažnije investicije planirane za ovu i narednu godinu.

    Jedina zajednička institucija bivše državne zajednice Srbije i Crne Gore, koja je nastavila da živi, sa druge pozicije popela se ove godine na sam vrh najboljih kontrola letenja u Evropi. Kako po pitanju bezbednosti vazdušne plovidbe, tako i zbog rekordnog povećanja broja preleta.

    U ovoj godini iznad "zajedničkog neba" Srbije i Crne Gore očekuje se ukupno oko 600.000 preleta što je za oko 55.000 više nego lane.

    Kontrola letenja u svojoj akademiji u Vršcu sada ima 130 studenata, budućih pilota, koji plaćaju školovanje, tako da su nam kapaciteti sto odsto popunjeni, ističe Rovčanin. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE