Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Potpisano: Francuzi nabavljaju brojila za EPS

    U Elektroprivredi Srbije (EPS) je danas potpisan ugovor vredan 26,6 miliona evra za nabavku brojila i savremene IT opreme, koja treba da smanje gubitke u prenosu električne energije.

    Ugovor za projekte EPS metering potpisan je sa konzorcijumom Atos Worldgrid.

    Direktor EPS-a Aleksandar Obradović kazao je da je ovo veliki dan za EPS i "korak bliže efikasnijem poslovanju", jer se kompanija "hvata u koštac sa najvećom boljkom – gubicima".

    On je rekao da će se ovim projektom postići kvalitetnija usluga kupaca, u komercijalnom i javnom snabdevanju, da će biti smanjeni gubici i poboljšana naplata utrošene električne energije i da je ; ovim sistemom moguće pratiti celokupni tok električne energije koji prođe kroz distributivni sistem EPS-a.

    Obradović je,nakon potpisivanja ugovora, kazao novinarima da se projekat finansira iz kredita Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj i dodao da je ta pozajmica odobrena još 2010. godine, za šta je država dala garanciju.

    Za taj projekat EPS-a planiran je ukupni budžet od 58,5 miliona evra, ali je, zbog toga što je izabrana ponuda sa najpovoljnijom cenom, ostvarena ušteda od 31,9 miliona evra, rečeno je na konferenciji za novinare.

    Kako su naveli predstavnici EPS-a, u ugovorenoj vrednosti učešće proizvoda i opreme iz Srbije iznosi 25,6 odsto. Tendersku dokumentaciju je otkupilo 39 firmi, od kojih je 20 domaćih.

    Predstavnici EPS-a su kazali i da će ovim projektom u prvoj fazi biti uključeno ukupno 208.962 merna mesta, a da će kasnije projekat biti proširen na domaćinstva i ostale kategorije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE