Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Čadež: Privreda povezuje region

    Predstojeći skup privrednika u Beču 27. avgusta šansa je da se sa zvaničnicima iz regiona razgovara o velikim infrastrukturnim projektima i unapređenju saradnje

    To je izjavio predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i naglasio da je privreda faktor koji snažno povezuje region.

    Čačež je rekao da će skup u Beču biti prilika da se razgovara sa predstavnicima poslovnih zajednica iz regiona i ukazao da su do sada usaglašena 24 projekta.

    On je kazao za RTS da je skup Zapadnog Balkana u Beču nastavak prošlogodišnjeg sastanka privrednika u Beču i dodaje da će skup biti posvećen najvišim infrastrukturnim projektima koji su se razvili proteklih godinu dana.

    "Važno je povezivanje kompanija kako bi sve zemlje regiona mogle da učestuju u projektima. Svaka od naših ekonomija je mala da bi mogla nešto da samostalno da to učini", naveo Čadež.

    Na pitanje u kojoj meri političke nesuglasice mogu da ometaju region da sarađuje, Čadež odgovara da smo u proteklom periodu imalo dosta trenutaka koji bi mogli da ometaju regionalnu saradnju, ali da i pored toga privreda radi dobro.

    On ukazuje kako je važno da postoji politička stabilnost i dodaje da Srbija ima jasan stav prema poltiici regionalane saradnje.

    Čadež je podsetio kako PKS održava svakodnevne kontakte sa privrednicima iz regiona i zaključuje kako se aktivno radi na unapređenju proizvodnje i na otkrivanju privrednih procesa koji usporavaju saradnju u regionu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE