Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Trump: `Roknuo` bih rafinerije Islamista i uzeo im naftu

    Republikanski predsednički kandidat Donald Trump kaže da bi napao sve rafinerije Islamske države i uzeo im svu naftu, a da bi u toj borbi morao da se napadne i bankovni sistem islamista.

    Govoreći u jutarnjem programu televizije MSNBC, milijarder je rekao da je potrebno angažovati američku vojsku u borbi protiv islamista, odnosno da podržava moguću kopnenu akciju američke vojske u borbi protiv Islamske države na Bliskom istoku.

    Oni imaju mnogo novca zato što imaju naftu, zaključio je Trump i dodao da bi on baš napao sve rafinerije koje koristi Islamska država.

    Svako mesto iz kog crpe naftu bih tako "roknuo" da im oduzmem njihovo bogatstvo ili pak izvor tog istog bogatstva, a to je nafta. A da se to uradi, moramo da spustimo vojničku čizmu na zemlju.

    "Roknuo" bi ih tako žestoko da bih prvo napravio obruč oko tih rafinerija i onda bih uzeo naftu za našu zemlju, zaključio je Trump.

    Predsednički kandidat je takođe dodao da u borbi za naftu Islamske države mora se napasti i bankovni sistem islamista, ali za tu akciju nije ponudio dodatne detalje. I to moramo saseći, rekao je on.

    Ovaj tajkun i rijaliti zvezda trenutno vodi u svim istraživanjima javnog mnjenja i to ga stavlja na čelo od 17 predsedničkih kandidata koji se bore za nominaciju za predstavnika republikanaca na izborima za mesto u Beloj kući 2016. godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE