Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srpske kompanije gledaju ka Iraku

    Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je da će Srbija sa Irakom potpisati sporazum o saradnji u oblasti telekomunikacija koji bi trebalo da olakša učešće srpskih kompanija na tenderima u Iraku.

    On je novinarima u Palati Srbija nakon sastanka sa ministrom telekomunikacija Iraka Hasanom Kadimom Al Rašidom, kazao da je će taj sporazum koji će biti potpisan tokom boravka iračke delegacije u Srbiji, biti osnov za dalju saradnju dve zemlje, naglašavajući da očekuje da će kompanije iz Srbije imati znatan udeo u obnovi Iraka.

    Ljajić je rekao da je sa iračkim ministrom razgovarao o formiranju zajedničkih preduzeća koja bi olakšala učešće na tenderima u Iraku u oblasti telekomunikacija, ali i o uspostavljanju saradnje između naučnih institucija dve zemlje.

    "Srbija je zainteresovana i za izvoz telekomunikacione opreme u Irak, a iračka delegacija će tokom boravka u Srbiji posetiti i dve fabrike iz te oblasti, u Jagodini i Novom Sadu”, kazao je on.

    Prema rečima LJajića, Irak je tržište koje je dobro poznato ovom prostoru, jer je nekada više od 50.000 građevinskih radnika sa prostora bivše Jugoslavije radilo u toj zemlji, najviše u građevini, dok se oko 3.000 studenata iz Iraka školovalo u Beogradu, među kojim je i sadašnji direktor Pošta Iraka.

    Irački ministar telekomunikacija kazao je da Srbija i Irak mogu da ostvare jako dobru akademsku, tehničku i saradnju u obnovi infrastrukture njegove zemlje.

    "Postoji duboka veza dve zemlje još iz doba Jugoslavije. Pozivam kompanije iz Srbije da dođu u Irak, jer je stabilan, a i sigurnost u zemlji je na dosta visokom nivou", kazao je Al Rašid.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE