Oni će voditi RTS i Radio Beograd

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Oni će voditi RTS i Radio Beograd

  Upravni odbor Radio-televizije Srbije izabrao je, na predlog generalnog direktora javnog medijskog servisa, direktora Radio Beograda i glavne i odgovorne urednike TV programa.

  Novi rukovodioci i urednici RTS su:

  Milivoje Mihajlović, direktor Radio Beograda

  Rođen je 14. oktobra 1958. godine u Prištini. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Prištini, odsek književnost. Novinarsku karijeru započeo je u prištinskom dnevnom listu „Jedinstvo". Radio je kao dopisnik agencije Tanjug sa Kosmeta i Radio-televizije Beograd, kao i BBC na srpskom jeziku. Osnovao je Medija centar u Prištini. Direktor je Kancelarije za saradnju s medijima Vlade Republike Srbije.

  Nenad Lj. Stefanović, glavni urednik Informativnog programa TV

  Rođen je 13. avgusta 1956. godine u Zemunu. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Završio je specijalizaciju na Svetskom institutu za novinarstvo u Minesoti. Novinarstvom je počeo da se bavi 1980. godine u dnevnom listu "Večernje novosti". Pre dolaska u RTS, radio je u nedeljniku "Vreme" i kao specijalni izveštač iz Haškog tribunala. Poznat je po tome što je bio jedini jugoslovenski izveštač iz Istočnog Berlina 1989. godine u vreme pada Berlinskog zida.

  Nebojša Bradić, glavni urednik Kulturno-umetničkog programa TV

  Rođen je 3. avgusta 1956. godine u Trsteniku. Diplomirao je pozorišnu i radio režiju na FDU u Beogradu. U Kruševačkom pozorištu radio je kao reditelj, umetnički direktor i upravnik. Na poziciji upravnika bio je u Ateljeu 212, Narodnom pozorištu, kao i u Beogradskom dramskom pozorištu. U Knjaževačko-srpskom teatru bio je umetnički direktor. Za ministra kulture i informisanja u Vladi Srbije izabran je 2008. godine. Dobitnik je mnogobrojnih pozorišnih nagrada.

  Olivera Kovačević, glavni urednik Zabavnog programa TV

  Rođena je 23. marta 1967. godine u Zrenjaninu. Diplomirala je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Karijeru je započela na TV Politika, gde je radila od 1993. godine, zatim je na televiziji Pink vodila autorsku emisiju "Klopka", a potom i na BK televiziji. Autor je i voditelj emisije "Da Možda Ne" na RTS-u.

  Ilija Cerović, glavni urednik Obrazovno-naučnog programa TV

  Rođen je 30. maja 1961. godine. Diplomirao je arheologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. U Naučnoj redakciji Televizije Beograd je od 1991. godine. Autor je i urednik više od 200 emisija, intervjua i serija naučnoistraživačkog, dokumentarnog i naučnopopularnog žanra. Učestvovao je na najvećim međunarodnim festivalima arheološkog filma. Dobitnik je mnogobrojnih priznanja i nagrada.

  Upravni odbor RTS doneo je 2. juna odluku da raspiše konkurs za imenovanje najviših rukovodilaca Javne medijske ustanove Srbije, a konačna lista kandidata objavljena je 16. jula, tri dana posle otvaranja i evidentiranja kandidatura.

  Izbor preostalih rukovodilaca, direktora Televizije Srbije i radijskih urednika obaviće se naknadno. Rok za izbor je najkasnije 45 dana od otvaranja prijava.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE