Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sertić jasan: Nema popuštanja Staklari

    Ministar privrede Željko Sertić ocenio je da su nedopustivi pokušaji da se odgovornost za poslovanje Srpske fabrike stakla, kojoj preti isključenje struje i gasa zbog neplaćenih računa, prebacuje na državu.

    "Slušajući informacije koje dobijam, nisam optimista i ne verujem da će Srpska fabrika stakla uspeti da plati svoj dug", rekao je Sertić gostujući u Dnevniku RTS.

    On je kazao da je na svakom preduzeću da odgovorno vodi sopstvenu politiku, a rukovodstvo staklare upozoreno na vreme šta će se desiti ako ne plate dug za struju.

    "Ovo je opet apel na rukovodstvo da se uozbilji i da počne ozbiljno da razgovara sa državom, jer država više neće da popušta", naglasio je ministar.

    Fabrika stakla u Paraćinu u četvrtak je upozorila na moguću ekološku katastrofu u toj farbici ako bi, ostali bez struje. Ministar privrede tada je rekao da su te informacije neistinite.

    EPS snabdevanje i rukovodstvo staklare dogovorili su u petak da se deo duga za struju izmiri do 31. jula. U suprotnom, fabrici će biti obustavljena isporuka električne energije 1. septembra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE