Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rekord 500 najbogatijih Francuza

    Ukupno bogatstvo 500 najimućnijih Francuza za ovu godinu dostiglo je 460 milijardi evra, što je rekordan iznos od 1996. godine.

    Najimućniji čovek na ovogodišnjoj listi "500 najbogatijih Francuza", koju nedeljnik Challenges objavljuje svake godine, i dalje ostaje Bernard Arnault, većinski vlasnik modne korporacije LVMH (Moët Hennessy – Louis Vuitton).
    Njegovo bogatstvo je ove godine poraslo na 34,66 milijardi evra sa lanjskih 27 milijardi.

    Na drugom mestu je i dalje većinskih vlasnik kozmetičke kuće Loreal, Liliane Bettencourt, čije je bogatstvo 2013. iznosilo sa 23,2 milijarde evra, prošle godine je poraslo na 26 milijardi a ove godine na 30,9 milijardi evra.

    Treći najbogatiji Francuz je još od 2013. godine Axel Dumas, vlasnik kuće Hermes, čije bogatstvo je procenjeno na 24,3 milijarde evra.

    Na četvrtom mestu je Gérard Mulliez, koji je pao za jednu poziciju u odnosu na prošlu godinu. Mije, vlasnik trgovačke imperije Auchan, uvećao je svoje bogatstvo sa prošlogodišnjih 20 milijardi evra na 23 milijarde evra.

    Petu poziciju drži Serge Dassault, sa bogatstvom od 17,5 milijardi evra, u čijem vlasništvu je Dassault Group i list Figaro.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE