Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Johnny Depp kupio grčko ostrvo za 4,2 miliona evra

    Čuveni holivudski glumac Johnny Depp kupio je ostrvo Strongili u Grčkoj za 4,2 miliona evra, čime je, izgleda, počela rasprodaja privatnih grčkih ostrva.

    Strongili se nalazi u Egejskom moru i površine je 0,9 kilometra kvadratnih, a holivudska zvezda otkupila je imanje na ovom zemljištu površine 0,2 kilometra kvadratna, prenose tamošnji mediji.

    Grčka, prema različitim procenama, ima između 1.200 i 6.000 ostrva, a nema ni definitivnog popisa koliko ih je u vlasništvu države.

    Ipak, neka ostrva će svakako biti za prodaju, a britanska kompanija koja se bavi nekretninama, Knight Frank, predviđa masovnu prodaju privatnih grčih ostrva, u narednim godinama.

    Businessinsider objavio je spisak najpristupačnijih grčkih ostrva, čije cene se kreću od 3, pa sve do 50 miliona evra, a na tom popisu je i ostrvo Johnyja Deppa, čija vrednost je procenjena na 4,5 miliona evra.

    Ukoliko se Vlada u Atini nađe u bezizlaznoj situaciji, može se desiti i da državna ostrva odu na doboš, kako bi Grčka prikupila 50 milijardi evra, potrebnih za podmirivanje kreditora.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE