Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako napraviti poslasticu od bambusa u četiri koraka

    Poznata trava koja potiče iz istočne Azije može se naći i u vašem tanjiru. Predstavljamo vam recept Hugh Acheson-a koji je u svojoj najnovijoj knjizi The Broad Fork dao ideju kako da u četiri koraka učinite bambus ukusnim.

    Iako ova biljka nije rasprostranjena na našem podneblju ukoliko poželite da za sebe i svoje prijatelje priredite nešto novo, savetujemo da je probate. Recepata ima mnogo, a ukus Azije će oplemeniti vašu trpezu.

    1. Da biste očistili bambus prvo morate skinuti spoljašnje vlaknaste slojeve lišća prstima. To će izgledati kao da sa, veoma čvrstog, cveta pokušavate da skinete latice kako biste došli do mekanog jezgra.

    2. Sipajte u manji konac otprilike jednu i po šolju vode i dodajte sirće, malo soli i šećer, a savetuje se da dodate sušene alge, najbolje Kombu koji možete naći u prodavnicama azijske hrane. Neka voda proključa. Smanjite temperaturu i kuvajte sve zajedno pet minuta.

    3. Za to vreme odsecite vrh očišćenog bambusa i presecite ga uzduž, na pola. Isecite svaku polovinu na deset centimetara dužine. Stavite bambus u sterilisane tegle i ostavite dva i po centimetra do poklopca.

    4. Koristite levak i sipajte vodu o kojoj je bilo reči u drugom koraku. Vodite računa o tome da i alge uđu u teglu. Neka voda okruži bambus i napuni teglu tako da do poklopca ostane samo jedan centimetar. Zatvorite teglu poklopcem i pustite da se hladi dva sata. Tegla se može čuvati u frižideru dva meseca ili, ukoliko se vodite uputstvima proizvođača tegle, devet meseci na polici.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE