Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uskoro vaučeri za letovanje u Srbiji?

    Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija poziva ugostitelje da se do 30. juna prijave za dodelu vaučera u okviru akcije Vlade kojom promoviše letovanje u Srbiji.

    Ministrastvo je pozvalo zainteresovane hotele, zdravstvene ustanove, kao i pojedince koji pružaju usluge u kategorisanim objektima domaće radinosti i seoskog turizma, da se prijave radi realizacije šeme dodele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja.

    Precizirano je da će subvencionisano korišćenje usluge smeštaja biti moguće u trajanju od najmanje pet noćenja, izvan mesta prebivališta korisnika vaučera, a vaučerom neće moći da se plaća hrana i piće, zdravstvene ili druge usluge poput boravišne takse.

    Na ovaj poziv mogu se prijaviti svi ugostitelji sa teritorije Srbije, izuzev ugostitelji iz Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca.

    Podeseća se da vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara, što predstavlja maksimalni iznos sredstava koje građanin može jednom koristiti pri subvencionisanom korišćenju smeštaja u ugostiteljskim objektima. Vaučer se može koristiti od 1. avgusta do 20. novembra 2015. godine.

    Obrasci prijava za učešće u realizaciji šeme dodele vaučera dostupni su na internet adresi Ministarstva koje će sačiniti listu ugostitelja koji su ispunili uslove za realizaciju šeme dodele vaučera i objaviće ih na svojoj internet strani.

    Potencijalni korisnik vaučera moći će da rezerviše smeštaj kod ugostitelja sa objavljene liste na osnovu čega će ugostitelj izdati potvrdu o rezervaciji koja je uslov za dodelu vaučera od strane Ministarstva.

    U slučaju da korisnik vaučera koristi usluge smeštaja u većem iznosu od iznosa vaučera, ugostitelju se refundira iznos u vrednosti vaučera, a u slučaju da je vrednost vaučera veća od vrednosti pruženih usluga smeštaja, refundira se iznos sredstava u vrednosti pruženih usluga smeštaja.

    Ugostitelji mogu na svakih 15 dana, a najkasnije do 20. novembra 2015. godine, da dostavljaju Ministarstvu zahtev za refundiranje sredstava za vaučere realizovane u prethodnom periodu. Rok za refundacija sredstava ugostitelju je 30 dana.

    Foto: twitter

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE