Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    VIDEO: Juncker `ošamario` Tsiprasa pred ključne pregovore

    Grčki premijer Alexis Tsipras izrazio je optimizam uoči sastanka s predsednikom Evropske komisije Jean-Claude Junckerom koji je, međutim, bio uzdržaniji o mogućnosti da se danas postigne sporazum Atine i kreditora.

    Tsipras je novinarima rekao da je vreme za suštinsko i održivo rešenje koje će omogućiti Grčkoj da ostvari rast u evrozoni, sa socijalnom pravdom i kohezijom, preneo je Guardian.

    Juncker je rekao da je proteklih dana ostvaren napredak, ali da još nema sporazuma, preneo je AFP.

    "Ne znam da li će danas biti sporazuma", rekao je Juncker, ali sudeći po ovom snimku u Briselu vlada optimizam.

     

    Lideri evrozone sastaju se danas u Briselu kako bi u poslednjem trenutku ugovorili sporazum Grčke i međunarodnih kreditora.

    Vrednosti indeksa na evropskim berzama su naglo porasle zahvaljujući nadama da će Grčka s kreditorima danas postići sporazum kojim će izbeći bankrot.

    Najveći rast je ostvaren je na atinskoj berzi čiji je indeks skočio za 7,1 odsto. Evropski indeks Stoxx 50 porastao je za oko tri odsto, a sličan rast su zabeležli i nemački Daks (DAX) i francuski CAC 40.

    Grčki premijer Alexis Tsipras predstavio je juče liderima Nemačke, Francuske i Evropske unije novi predlog sporazuma kojim bi se omogućila isplata poslednje tranše međunarodne kreditne pomoći Grčkoj koja na nju čeka od marta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE