Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Skupština danas o izmenama Zakona o akcizama

    Skupština Srbije počeće danas vanrednu sednicu na čijem dnevnom redu su i izmene i dopune Zakona o akcizama kojima se predviđa i uvođenje akcize na struju od 7,5 odsto od 1. avgusta 2015. godine.

    U obrazloženju predloženih izmena zakona Vlada Srbije je navela da se procenjuje da će ove godine, naplatom akcize na struju, prihod budžeta biti veći za 5,4 milijarde dinara.Prvo plaćanje po tom osnovu biće u septembru, a akciza se plaća na utrošenu struju, naveli su ranije predstavnici Ministarstva finansija.

    Izmenama i dopunama Zakona o akcizama predviđeno je i uvođenje akciza na tečnost za elektronske cigarete od četiri dinara po mililitru, i uvođenje akcize na takozvani bezdimni duvan.

    Na dnevnom redu sednice je i potvrđivanje Konvencije o zajedničkom tranzitnom postupku, kao i potvrđivanje Konvencije o pojednostavljenju formalnosti u trgovini robom.

    Poslanici treba da razmatraju i dva sporazuma o zajmu između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Predlog zakona o ukidanju viza između Srbije i Moldavije.

    Zatim Predlog odluke o programu zavnične statistike u periodu od 2016. do 2020. godine i Potvrđivanje sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Finske o bavljenju plaćenim poslovima članova porodica zaposlenih u njihovim diplomatskim misijama, konzularnim predstavništvima ili misijama pri međunarodnim vladinim organizacijama.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE