Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić: Srbija će pomoći srpskim dobavljačima za GE

    Srbija je spremna da subvencijama pomaže brojne srpske kompanije koje bi bile dobljavači za jednu od najvećih američkih kompanija General Electric, ali i drugih velikih svetskih kompanija, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić.

    Vučić je govoreći na skupu "Dan dobavljača – General Electric" rekao da je interes Srbije da subvencioniše kreiranje novih radnih mesta, opremu za investicije za otvaranje novih radnih mesta kroz SIEPA-u, za pružanje usluga konsaltinga, dodelu bespovratnih sredstava za sticanje sertifikata i, naravno, uz podršku NALED-a uprošćavanje svih administrativnih procedura.

    Vučić je izjavio da je Srbija uprkos, teškim reformama i ne lakom okruženju na zapadnom Balkanu, do sada uspela da očuva političku i ekonomsku stabilnost.

    "Uveran sam da ćemo tu vrstu stabilnosti i pored sve težih okolnosti i svega što nas okružuje uspeti da očuvamo i da ćemo biti stub stabilnosti u ovom delu sveta. Prisustvo američkih kompanija, ovako velikih ne znači samo ekonomski razvoj i napredak Srbije, već znači i dodatni uticaj na političku stabilnost i drugačiju sigurniju političku budućnost za Srbiju", rekao je Vučić

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE