Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako da održavate vaš kupaći kostim?

    Internet prepralvljuju slike ljudi koji se sunčaju kraj vode, u kupaćim kostimima. Ako je sezona počela evo saveta kako da perete i čuvate svoje kupaće kostime.

    Ovo je bitno da znate kako biste izbegli neželjene posledice kao što su gubljenje oblika kostima, neprijatan miris od bazena i razlivanje boje usled sunčanja. Zato se uvek istuširajte pre nego što obučete kostim i naravno, operite svaki novi kostim pre prvog oblačenja.

    -Treba predvideti habanje. Hlor i slana voda slabe sintetički i poliester materijal i može razgraditi elastičnost. Takođe, krema za sunčanje i dezodorans mogu oštetiti boju kupaćeg kostima. Lako ćete ovo sprečiti, tako što ćete namazati kupaći blagim rastvorom za upijanje mrlja, pre nego što ga obučete i uđete u vodu.

    -Isperite svoj kupaći kostim. Ovo uradite čim izađete iz vode. Ovo je dobro da uradite i da ne biste ostali u mokrim stvarima ostatak dana ali i da biste sprali vodu u kojoj ste se kupali. Ovako ćete očuvati svoj kostim i učiniti da vam traje duže.

    -Isključivo pranje na ruke. Veš mašina može da vam upropasti novi kostim. Temperatura pranja može biti previsoka pa se neke gume mogu rastopiti, a centrifuga može promeniti oblik vašeg kostima. Treba ga prati na ruke u hladnoj vodi, blagim deterdžentom.

    -Rolajte, ne uvrćite i ne istežite kostim. Uvrtanjem ćete lakše iscediti vodu ali ukoliko želite da vam kostim istraje do kraja sezone ne praktikujte to jer što više uvrćete tkanje, to više rizikujete da elastična vlakna popuste. Znate šta će uslediti ukoliko se to dogodi na plaži…

    -Neka se prirodno osuši. Nemojte koristiti sušač veša ili fen kako biste osušili kupaći kostim. Temperatura će nepovoljno uticati na njega. Jednostavno ga okačite na žicu za sušenje i pričvrstite štipaljkama. Neka se osuši prirodnim putem. Izbegavajte da bude izložen suncu kako ne bi izbledela boja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE