Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Atina podnela kontrapredlog kreditorima?

    Grčka je podnela kontrapredlog sporazuma sa kreditorima, Evropskom unijom i Međunarodnim monetarnim fondom, javila je agencija France Press pozivajući se na evropske izvore.

    Atina je podnela "kontrapredlog" koji ove institucije trenutno razmatraju", naveo je taj izvor, ne precizirajući sadržinu.

    Grčki premijer Alexis Tsipras je u petak odbacio plan kreditora za reforme koje bi on trebalo da progura kroz Skupštinu Grčke i ocenio ih "apsurdnim".

    "Predlog kreditori predstavlja neprijatno iznenađenje" što Grčka ne može da prihvati, rekao je tada Tsipras i izrazio nadu da će sporazum s poveriocima o poslednjoj tranši obećane finansijske pomoći biti postignut.

    Atina je za 30. jun odložila isplatu rate kredita od 1,6 milijardi evra Međunarodnom monetarnom fondu. Uslov za isplatu je da Atina od svojih poverilaca dobije poslednju tranšu kreditne pomoći od 7,2 milijarde evra.

    Grčki ministar finansija Yanis Varoufakis upozorio je ranije u Berlinu da će evropski lideri, uključujući grčkog premijera Alexisa Tsiprasa, zabeležiti istorijski "neuspeh" ukoliko ne dođe do dogovora Atine i njenih poverilaca.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE