Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Svilajnac `zavoleo` Japance

    Japanski Panasonic je u svojoj fabrici u Svilajncu povećao za šest godina broj zaposlenih sa 13 na 300, kaže predsednik te opštine Predrag Milanović.

    "Pre šest godina fabrika Panasonica u Svijalncu je počela da radi sa 13 radnika a sada zapošljava oko 300 radnika, ima veliku proizvodnju i ozbiljnu tehnologiju", rekao je Milanović.

    Od Panasonica Svilajnac sada u budžetu ima priliv od preko 20 miliona dinara, a pomoć Vlade Japana Svilajncu, što direktno kroz donacije, što preko svojih investitora, su preko 300.000 evra, objasnio je on.

    Podsetio je da je saradnja Svilajnca i Japana počela dolaskom Panasonica. "Poslednja donacija stigla je ove nedelje, a reč je o kombinovanom vozilu – rovokopaču, vredanom više od 70.000 evra", rekao je Milanović.

    Prošle godine Vlada Japana je donirala aparate i opremu Domu zdravlja u vrednosti oko 71.000 evra. Ove godine Vlada Japana će, kako se očekuje, finansirati izgradnju vodovodne mreže u selu Sedlaru, čija je vrednost oko 15 miliona dinara, zaključio je Milanović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE