Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zašto je mleko idealno za vas?

    Još od detinjstva neprestano nam ponavljaju da mleko sadrži mnogo kalcijuma i proteina koji su dobri za naše kosti i mišiće. Ispostavilo se da to nisu jedine koristi od mleka. Banje, lečilišta i spa centri širom sveta sada uzimaju kvalitetne uzorke i koriste ih za luksuzne tretmane kože.

    Na primer, u elitnom Sanctuary Cap Cana centru u Dominikanskoj Republici jedan od najpoznatijih spa tretmana je „Mlečna kupka“. Sat duga sesija u tri koraka podrazumeva piling tela, potapanje u mleko i masažu. Svaki korak sadrži drugu vrstu mleka u obliku pilinga, praha i tečnosti.

    Postoji više razloga zašto je mleko idealno za kožu. Prvenstveno sadrži prirodne masti. Vitamini, D i E, i minerali poput cinka, podstiču elastičnost kože i proizvodnju kolagena. Mleko je bogato mlečnom kiselinom koja ide duboko u kožu i ulkanja mrtve ćelije i donosi sveže na površinu.

    Iz Sanctuary Cap Cana kažu da klijenti često traže mlečne tretmane na kraju odmora što je logično jer sunce, toplota i slana voda mogu dosta oštetiti i osušiti kožu. Mleko, sa druge strane, smanjuje iritaciju i crvenilo i gotovo trenutno umiruje kožu.

    Čak je iKleopatra, poznata po lepoj i očuvanoj koži, pravila mlečne kupke kao deo njenih rituala za ulepšavanje. Korišćeno je kravlje mleko u kombinaciji sa medom. Ova kupka kožu čini mekom i gipkom, a takođe pomaže organizmu u uklanjanju stresa. Okrepite celo telo masažom sa mlekom.

    Mleko za vaša stopala

    Nemojte zaboravljati vaša stopala koja vas drže ceo dan i koja su često umorna i oštećena.  Uradite pedikir sa kvalitetnim mlekom za kožu. Potopite stopala i listove u luksuznu mlečnu bazu zatim uradite piling šećerom, a završite toplom masažom u medu.

    Hidratacija kože

    Ukoliko mnogo putujete i radite priuštite svojoj koži relaksacionu kupku. Napunite kadu i potopite u nju sav stres u toku tridestominutne kupke. Toplo mleko i ašvaganda, moćna biljka koja se koristi u ajuvedskom lečenju, udružiće snage i hidratirati i najsuvlju kožu. Takođe će ojačati vaš imuni sistem.

    Neka vam lice zablista

    Mlečni tretman lica je dobar za sve tipove kože, a naročito će ga ceniti starije osobe. Proizvodi koje ćete koristiti ne treba da sadrže paraben i sulfat. Ovo možete primenjivati i na ruke. Vaša koža će u nešto manje od sat vremena povratiti zdrav sjaj.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE