Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Turska odobrila čarter letove Air Serbia

    Avio-kompanija Air Serbia je dobila zvanično odobrenje vlasti Turske za čarter-letove do Bodruma, Dalamana i Antalije u Turskoj, pa putnici neće morati da menjaju aranžmane.

    Turisti koji su uplatili aranžmane za turska letovališta mogu da odahnu, pošto je u poslednjem trenutku stiglo "zeleno svetlo" iz Ankare.

    Prema rečima pomoćnika ministra saobraćaja Zorana Ilića, odobreni su svi zahtevi naše aviokompanije što je ukupno oko 19.584 mesta u avionima u oba pravca.

    Turkish Airlines već ima dozvolu našeg Direktorata civilnog vazduhoplovstva za čarter letove i to za 33.264 mesta. Air Serbia je tražila i dobila dozvole za 19.584 sedišta.

    Turske avio-kompanije Freebird i Corendon aplicirale su za oko 58.000 mesta, ali su im zahtevi odbijeni, pa su ih ponovili.

    Pomenute letove i ove godine će obavljati čarter kompanija Air Serbia. Aviolet će tokom letnje sezone leteti ka pet zemalja: Turskoj, Grčkoj, Italiji, Španiji i Egiptu.

    To će biti letovi do ukupno 19 odredišta: Antalija, Katanija, Kefalonija, Hanja, Krf, Dalaman, Đirona, Heraklion, Hurgada, Karpatos, Kos, Milas-Bodrum, Palermo, Palma de Majorka, Rodos, Santorini, Šarm el Šeik, Skiatos i Zakintos, navodi se u saopštenju Air Serbia.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE