Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Stabilan plasman lizinga

    Lizing kompanije su u prva tri meseca 2015. imale više od 48 miliona evra novih plasmana, čime je stabilnost tržišta održana na nivou prethodnih godina, saopštila je Asocijacija lizing kompanija Srbije.

    Kako se navodi u saopštenju, značajan rast prodaje zabeležen je u lizingu putničkih vozila, koja su sa 21,9 miliona evra, odnosno 45 odsto udela u tržištu, zauzela gotovo polovinu portfolija lizing kompanija.

    "Više godina unazad može se primetiti povećano finansiranje putničkih vozila u prvom kvartalu, što je posledica kvalitetnog nastupa lizing kompanija na sajmovima automobila", rekao je generalni sekratar Asocijacije Teodor Milenković.

    Drugo mesto u ukupnom portfoliju lizing kompanija u prvom tromesečju ove godine zauzela su komercijalna, teretna i ostala vozila, a ukupna vrednost ugovora iznosila je 13,5 miliona evra (28 odsto tržišta).

    Ističe se da je u prvom kvartalu 2015. godine zabeležen snažniji rast finansiranja mašina i opreme, pre svega u proizvodnom sektoru, te je ovaj segment lizinga, sa vrednošću od 12,4 miliona evra, zauzeo četvrtinu tržišta, odnosno 26 odsto.

    Asocijacija lizing kompanija Srbije predložila je da se lizing uključi u subvencionisane programe Vlade, čiji je cilj unapređenje privredne aktivnosti i time ga izjednačiti sa bankarskim kreditima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE