Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od iduće nedelje uništavanje falsifikata

    U Beogradu će iduće nedelje puštena u rad mašina za uništavanje falsifikovane robe, koju je Evropska unije poklonila Srbiji u okviru projekta "Sprovođenje prava intelektualne svojine".

    Kako je najavljeno, početku rada te mašine u utorak 28. aprila, koja se nalazi na Vilinim vodama u skladištu pod nadzorom tržišne inspekcije prisustvovaće šef Delegacije EU u Srbiji Michael Davenport i predstavnici Ministarstva trgovine.

    U tom ministarstvu ocenjuju da je to korak ka suzbijanju prometa krivotvorene robe na srpskom tržištu, čija kupovina i upotreba ne samo što negativno utiču na nacionalnu ekonomiju već predstavljaju opasnost po zdravlje i bezbednost potrošača.

    Projekat "Sprovođenje prava intelektualne svojine" finansira Evropska unija sa 2,8 miliona evra iz pretpristupnih fondova kako bi pomogla Srbiji u jačanju kapaciteta zaštite i sprovođenja prava intelektualne svojine.

    U okviru tog projekta organizovana je kampanja "Falsifikati koštaju više, kupujem originale" koju sprovode Sektor tržišne inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Expertise France – francuska tehnička stručna agencija i Delegacija Evropske unije.

    Cilj te kampanje je podizanje svesti građana o koristima zaštite prava intelektualne svojine i štetnim posledicama izazvane kupovinom i korišćenjem krivotvorenih proizvoda.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE