Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi vid poslovanja

    Troostwijk Auctions and Valuations je međunarodna kompanija sa sedištem u Holandiji. Specijalnost im je prodaja mašina i opreme putem online aukcija. Na evropskom trzištu posluje već 80 godina, sa 22 poslovnice, 180 zaposlenih i preko 300.000 registrovanih kupaca širom sveta. Poslednja poslovnica otvorena je u Srbiji, u Beogradu i to 2013. godine.

    „Ovo je nov vid poslovanja na tržištu Srbije,  koji do sada nije bio prepoznatljiv kao mogućnost za postizanje maksimalnog učinka kako za prodavce tako i za kupce“, ističe Tjade Dieker, direktor i vlasnik kompanije Troostwijk.

    „U prethodnoj godini naš prevashodni cilj je bio da upoznamo tržište Srbije sa ovim vidom poslovanja. Dosada smo najviše sarađivali sa bankama i lizing kućama, jer su to klijenti koji su prvi prepoznali korist od aukcijske prodaje“, navodi Dieker. U narednom periodu kompanija će širiti saradnju sa privatnim klijentima, a nadaju se da će uskoro početi i bliže da sarađuju sa stečajnim upravnicima i državnim institucijama.

    „Online aukcije se odvijaju putem specifičnog  softwera koji je razvio naš stručan tim i koji je jedinstven u svetu. Prodaja mašina i opreme na ovaj način donosi višestruku korist prodavcu, pre svega jer mogu da ostvare maksimalnu cenu. Ovaj vid prodaje naročito pogoduje prodavcima iz Srbije, s obzirom da omogućava da oprema koja se prodaje bude dostupna kupcima širom sveta“, objašnjava Nedeljko Tomić, sales i marketing menadžer kompanije Troostwijk u Srbiji.

    U cilju dobijanja detaljnijih informacija stručni tim Troostwijka vrši procenu vrednosti opreme za potrebe aukcije i izrađuju se fotografije. Neophodno je da prodavac poseduje pravno-tehničku dokumentaciju, a nakon prikupljanja informacija i procene vrednosti, potpisuje se ugovor sa prodavcem i organizuje aukcija. Troostwijk obezbeđuje i marketinški plan koji obuhvata između ostalog: online reklame, direktni mail marketing i izradu kataloga koji se dostavljaju potencijalnim kupcima koji su registrovani u bazi kompanije. Prodavac po završetku aukcije, ukoliko je prodaja uspešna i ukoliko je kupac uplatio kupoprodajnu cenu, dobija izlicitiranu cenu putem bankarskog transfera i tek po prijemu uplate vrši primopredaju opreme.

    Za učešće na aukcijama potrebno je da se potencijalni kupac registruje na sajtu www.troostwijkauctions.com, gde je i postupak registracije i učešća na aukciji detaljno opisan. Prodavci iz Srbije mogu kontaktirati Troostwijk kancelariju u Beogradu putem maila [email protected] ili telefona +381 (0) 60 625 15 15
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE