Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    O transportu razmišljati kao ceo svet

    Traba Logistics osnovana je 2010.godine, kao konsultantska firma specijalizovana za intermodalnu logistiku. Danas Traba radi na tri lokacije, jednoj u Amsterdamu u Holandiji, drugoj u Konstanci u Rumuniji i trećoj u Beogradu u Srbiji. Kancelarije kompanije u sve tri države rade sa intermodalnim transportom između Severnog i Crnog mora i to sa različitim vrstama tovara.

    Traba Logistics ima brodove kapaciteta od 500 do 6.000 tona. Za intermodalni transport Traba ima portfolio partnera za solucije koje uključuju vozove i/ili kamione.

    Predsednik Traba Logisticsa Johan de Bot svoju 25-godišnju karijeru je gradio na različitim provajderima logističkih usluga, a uzeo je učešća u postavljanju kopnenih barži na terminalima u Nemačkoj i Holandiji.

    De Bot za BIZLife kaže da je potencijal Srbije u transportu robe vodenim saobraćajem velika, ali bi bila još veća kada bismo olakšali ’pravila’ i otvorili tržište na sličan način kao što se to radi u Nemačkoj kada je njihova reka Rajna u pitanju.

    „U ovom momentu postoji dosta birokratskih i zakonskih prepreka, ali sam siguran da će se to u narednom period u promeniti. Potrebno je samo početi razmišljati na pravi način, a to je onaj na koji danas razmišlja čitav svet“, kaže de Bot. On vidi veliki potencijal u transportu svih roba vodenim saobraćajem, a ne samo žita, kakav je danas slučaj.

    De Bot kaže da je što se tiče boljeg pozicioniranja i razvoja vodenog saobraćaja Memorandum o razumevanju između Luka Pančevo i Luke u Konstanci dobar korak napred i da je to važno ako hoćemo slobodno tržište.

    Plan kompanije Traba u Srbiji, je prema rečima De Bota, da razvije intermodalno tržište sa dobrim transportnim opcijama i to preko barži, železnice i kamiona koji bi se prostirao od Crnog do Severnog mora.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE